vaaaaarmt

 

Idag red jag på hö ängen , fortsatt kondition och tempoväxlingar, scotti inne i lite "test" period, Tycker att så fort man kommer på den delen av volten så lede hemmåt... då ska man dit...hmmm                                                 . men en tillsägelse så ger hon sig :)

Tänk om alla va så lättlärda :)

me huj, man är inte van med värmen än, svettas som en gris och helt snurrig för man glömmer bort och dricka..

och jag som är pet noga att se till dom kring mig får i sig, men man glömmer sig själv:)

vindruvor och jordgubbar perfekt mellis och vätske putt...

Försöker alltid jobba mina hästar efter samma strategi även om dom fungerar olika som individer, mkt för att för mig är lydnad och smidighet prio ett..

Svara för frammåt och stop samt sidled utan att ha en bräda i halsen, vill attt dom skall vara så fina atleter dom i grunden är fast med med ryttare.

svänga när man ber om det etc

hänger sällan upp mig på formen innan dom lyssnar på vad jag har att säga, den kommer oftast till slit av sig själv,

Sen finns undantag, min stora grålle kan behöva ta ett par skutt för att komma loss, och ibland tar jag hjälp av en graman tygel och det i syfte att få en stilla hand som jag bara" kan rida fram mot tills han lossar bakifrån, blir lätt att man hänger i handen på en sådan häst annars då sänks ryggen och bakdelen hamnar bakom.

sen scotti, hon är väldigt geleig så henne får man hjälpa att stabilisera sig och inte bli för av och på.. utan flyta lite mer, på henne händer gärna allt på en gång annars :)

Sunny har jag än kännt att hon behöver en väldigt trygg och bestämd hand som vet exakt vad den vill, annars blir hon lite för "orolig" i formen, blir gärna lite av och på än.. men det kommer med styrkan.

Mitt tips är om hästen blir lite stretig i övergångarna . flytta den för inner skänkeln, det lär jag mina från början, då lossar dom lättare.

samt jobba kvicka övergångar för att få en uppmärksam häst som hela tiden lyssnar.

 

24 jun 2013

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)