träningen

 

Igår var det hoppträning för Jane på schemat,

Dagen va Banhoppning, vi värmde hästarna själva, som jag brukar fick scotti jogga igång på halv lång tygel, gör det så dom alltid börjar sitt pass med att lossa spänningar och låta cirkulationen komma igång ordentligt innan jag samlar upp och börjar jobba tempoväxlingar avbrott igångsättning när det funkar lägger jag in volter i olika strl för att kolla styrförmågan, detta gör jag varje pass.

sen jobba vi dom över en galopp bom för att kolla längd och ryttm på galoppen.

sen hoppa vi fram dom och gick direkt på bana.

Scotti som inte gjort så mkt bana i sitt liv blev lite överaskad tror jag och hon är än inte helt klar för hinder ur sväng vilket nu va hinder 2 som följdes av 4 språng till kombinatin,

snäll som hon är hoppar hon, för högt desutom, så där börja hon "jaga" upp sig lite och förstod inte uppgiften, så i följande linje 2 räcken på diagonalen 3 språng mellan pep hon bredvid på nr 2..

efter att hon då fick börja om va hon mer med på vad som förväntades och hon tog tag i uppgiften, men hinder ur sväng är svårt när man är ung och lite svag fortfarande.

Övningen i sig, alltså banhopp ligger helt rätt i tiden m tanke att tävlingarna snart börjar, själv kommer jag avvakta till ute tävlingarna startar i  maj, då jag vill spara på "Danne" och rida färre tävlingar välja de m omsorg i stället för åka på allt som finns..

scotti hoppas jag kunna ta med då första helgen i maj, hon borde vara klar tills dess...annars väntar vi lite till har ingen brådska med henne.

Annars känns hästarna i form för tiden, konditions programet är klart för "danne" och går nu över på styrka/teknik inför tävlings start.

Scotti går in i konditions programmet som nu växlas m styrka.

I morgon Skall "danne" hoppas planen ju  är smidighet styrka så vi fortsätter studds jobb, 5,5 och korta linjer .

photo-2012-08-07-17-19-13.jpg

scotti Augusti-2012

1 mar 2013

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)