Doping

 

Dopning och otillåten medicinering

Svenska Ridsportförbundets regler för dopning och otillåten medicinering av häst omfattar alla medlemmar i en förening ansluten till förbundet, alla som har tävlingslicens utställd av förbundet och alla som deltar i en tävling arrangerad av förening ansluten till förbundet.

Du är skyldig att känna till reglerna för dopning och otillåten medicinering för häst och ponny, vad som gäller i fråga om karenstider och Du har också skyldighet att ställa upp på dopingkontroll.

Enligt djurskyddslagen är dopning av tävlingshäst ett brott och kan bli föremål för allmänt åtal. Hittills har detta inte inträffat, mycket beroende på sportens kraftfulla handläggande och egna åtgärder. Det är därför viktigt att Ridsportförbundet fortsätter att handlägga dopningsfall korrekt och med största skyndsamhet.

http://www3.ridsport.se/Tavling/Dopning/Karenstidslistor/

 

Jag är MOT doping , men för naturpreparat, detta får dock inte vara i syfte att dämpa smärta el dyl för att kunna träna el tävla.

Utan att hjälpa hästen att läka eller i stället för receptbelagda prapparat.

Jag ger tex Nypon till min äldsta för att hjälpa han att "smörja" sina leder och ge ökad rörlighet, som människor blir stela när dom blir hästar det med, detta betyder inte att man har ont, men kan få lite hjälp i vardagen, detta är karens tid på så 96 timmar innan tävling måste man sluta ge .

Sen ger jag gärna djävulsklo under vilo perioden, för att hjälpa kroppen på traven till läkning, ungefär som man själv tar en kur ipren under ett par dagar för man har lite ont i en axel el dyl..

31 mar 2013

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)